Hoppa till sidans innehåll

LIF Herr förlust

2017-05-26 09:39
Förlust mot Kilafors
  • Uppdaterad: 2017-05-26 09:40

Matchrapport Kilafors IF- Ljusdals IF 2-1 (0-0) 
Målskyttar: 
0-1 Wais Maihanparast (68)
1-1 Emil Clahr (76)
2-1 Robin Modd (79)

På onsdagskvällen så åkte laget till Knöttas IP där det tyvärr blir förlust med 2-1 mot Kilafors. Denna bortamatch får anses som en av dom tuffaste matcherna. Där Kilafors är ett mycket fysiskt lag och kommer säkerligen att blanda sig i toppstriden.

Första halvlek skapar lagen inte några klara målchanser. Vi har till en början väldigt svårt att komma in i matchen där det framförallt är väldigt dålig kvalité på passningsspelet, vilket gör det svårt att bygga upp några längre anfall.

I andra halvlek visar spelarna en helt annan inställning där vi helt rättvist tar ledning i 68:e minuten, där Lukas Nilsson blir kapad i straffområdet. Utan problem klev Wais fram och satte bollen från 11 meter.

Mellan matchminut 45 till 75 spelar vi väldigt bra där framförallt passningsspelet är bättre, vilket gör att vi kan bygga längre anfall på offensiv planhalva.

Efter målet så har vi lägen där vi skulle kunna punktera matchen men där vi alltför ofta gör det för svårt sista tredjedelen.

I den 76:e matchminuten så bygger Kilafors upp ett fint anfall som resulterar i att en spelare kommer fri mot våran målvakt från högerkanten. Elias Akbal som vaktade målet idag kommer långt ut i banan och touchar spelarens ben vilket bromsar upp farten för honom. Detta gör att han får bollen långt framför sig och är på väg ut mot sidlinjen. När bollen är på väg att dö så väljer domaren till allas förvåning att blåsa straff för incidenten. Reaktionerna blir väldigt kraftiga på detta domslut som resulterar i ett rött kort för en av våra spelare. Kilaforsspelaren gör inga misstag från 11 meter och ställningen är 1-1.

Tyvärr hinner vi aldrig samla ihop oss efter deras straff där tankarna är någon annanstans. Med bara farten, 3 minuter senare så gör Kilafors 2-1 genom ett snyggt skott från den notoriske målskytten Robin Modd.

Med deras mål så är vi tvungen att flytta upp för att jaga en kvittering där vi aldrig kommer till några jättevassa chanser i slutskedet av matchen. En väldigt tung förlust.

Värt att notera var att 14årige Gray Hoffman från vårat duktiga U-17 lag gör en väldigt bra match där han spelade 90 minuter.

http://halsingland.svenskfotboll.se/resultat-tabeller/…

 

Skribent: Jonathan Häll
Epost: 

 

 

 

Postadress:
Ljusdals IF - Fotboll
Kyrksjönäsvägen 26
82732 Ljusdal

Kontakt:
Tel: 0651-12000
Fax: 0651-12097
E-post: This is a mailto link